Location: Lattia

Nyt on sitten iskenyt joku venäläinen keuhkotauti ja rintakehä repeää irti yskiessä. Melkein tekisi mieli tehdä tutustumismatka Pietarilaiseen sairaalaan, koska siellä kuuluu olevan aika huikea meininki. Hintaan kuuluu kaikki mahdolliset tutkimukset ja kuvaukset. Leikkaukseen pääsee saman tien, vaikkei haluaisi, mutta sairaalasta ei pääse pois, vaikka haluaisi. Lähtiessä annetaan kassit täyteen lääkkeitä (keuhkoputkentulehdukseen mm. rauhoittavia). Lienee tarpeen huomauttaa, että nyt puhutaan yksityisestä sairaalasta, joka pumppaa rahat vakuutusyhtiöiltä.

Minulla on vahva tunne siitä, että en tule täällä kovin hyvin ymmärretyksi venäläisen kieliväestön keskuudessa. Alkuviikosta mentiin töitten jälkeen syömään. Tilasin samanlaisen salaatin kuin eräs toinen seurueestamme. Vähän ihmettelin, kun kaikki muut sai ruokailuvälineet, mutta minä en. Hetken kuluttua muut sai ruuat ja minä saavillisen olutta. Tilanne selvitettiin venäjäksi ja salaatti saapui hetken kuluttua. Kerran aikaisemmin jäin ilman lisäkeranuja. En jaksanut korjata asiaa, eikä laskussakaan niitä onneksi näkynyt.

Autoilun erikoisuuksista vielä se, että missä tahansa autossa saa käyttää huomion herättämiseen hälytysajoneuvoista tuttuja pillejä ja vilkkuvaloja.

 

IMG_1933-normal.jpg
Cafe Singer -kirjakaupan yläkerrassa lasikuvun alla asuu Venäjän Facebookin perustaja.