Status: Lainsuojaton

Tämä rekisteröimisasia ei sitten voi mennä yksinkertaisesti! Menin tänään sovitusti hakemaan rekisteröintiäni Scan Travelin toimistolta. Pyörittyäni useaan otteeseen kolmessa eri porttikongissa, kysyttyäni neuvoa muutamalta ohikulkijalta, ravattuani portaita viisi kerrosta ylöspäin (vaikka ohjeissa selvästi sanottiin ensimmäinen kerros) ja soitettuani hätäapua (jota en saanut) uskaltauduin soittamaan igorille. Ensin puhelimesta kuului venäjänkielistä selostusta, jota seurasi perinteinen odottelumusiikki ja sitten puhelu katkesi. Toiseen puheluun igor vastasi ja kertoi laittaneensa minulle sähköpostia, ettei rekisteröitymiseni ole vielä valmis ja pyysi minua tulemaan huomenna uudestaan. Sanoin, että tulen mielelläni, jos vain tietäisin, mihin tulla. Aikani tilannetta jankattua tajusin igorin huutavan nimeäni muutaman metrin päässä eräällä ovella. Hän kutsui minut sisään toimistoonsa, pahoitteli vielä kerran tilannetta ja kysyi, että voinko tulla seuraavana päivänä uudestaan. Sanoin voivani, kun nyt tiesin, mihin tulla. Jännä juttu, kuinka hyvillä mielin poistuin paikalta ottaen huomioon sen, miten paljon tämä asia oli tuottanut minulle harmia ja hankaluuksia!

Kirjoitin viimeksi asioita, jotka ovat hyvin Suomessa. Nyt ajattelin vastavuoroisesti mainita muutamia, joista suomalaiset (minä mukaan lukien) voisivat ottaa mallia.
1. Jonottaminen. Venäläiset ovat tottuneet jonottamaan, enkä tarkoita nyt sellaista junttia jonottamista, jota suomalaiset harrastavat, kun sadalle ensimmäiselle jaetaan tarjoustalon avajaisissa ilmainen ämpäri tai 'suuri ja mahtava' ravintolaketju avaa ensimmäistä kertaa ovensa. Tarkoitan sitä, että jonossa voi olla huokailematta tai pyörittelemättä silmiään tai jopa laukomatta ilkeitä kommentteja, vaikka edellä olevalla kestäisi esimerkiksi rahojen etsiminen kaupan kassalla normaalia kauemmin.
2. Julkisiin kulkuvälineisiin nouseminen. Liikennevälineeseen voi mennä reippaasti ja odottelematta, että haluaisikohan joku muu kuitenkin mennä ennen minua. Korostan: vetoketjumalli!

Kummityttö lähetti tänään terveisiä. Katsoin syksyllä mökiltä otettuja kuvia ja ajattelin joulua. Tuli pieni koti-ikävä<3.