Location: Kesä

Täällä on lämmin! Aika ironista, että olen vieraillut ensimmäistä kertaa suurissa amerikkalaisissa ravintoloissa täällä Pietarissa. Aikaisemmalla reissulla kävin Starbucksissa (siellä kysytään, että haluatko jotain makusiirappia? MITÄ IHMETTÄ, KAHVIIN??) ja eilen Burger Kingissä. Istuttiin puistossa, kun oli sairaan kaunis ilma ja juotiin juoksu-Pepsejä (Burger Kingissä sai ottaa limonaadia ilman rajoitteita). Viereisellä penkillä istui joku pulu-mummo, jolla oli kova seurustelun tarve. Hän kertoili meille ummet ja lammet lukemastaan lehdestä ja omasta elämästään. Harmi, kun ei ihan tajuttu mitä. Ei ottanut kuuleviin(?) korviinsakaan, että ei ymmärretä. Pääsin jopa käyttämään lausetta 'Ja nie gavarjú pa-russki!'.

 

IMG_1779-normal.jpg

Mummoista puheen ollen. Täällä on sellaisia metrovahteja, jotka istuvat pikku kopeissa metron liukuportaiden alapäässä (kuvassa ylävasen). Ne on muuten pelottavampia kuin miliisi ja Venäjän mafia yhteensä. En uskaltaisi lähteä heittämään mitään vitsiä tunnelman keventämiseksi. Toisaalta mietipä omalle kohdallesi, että istuisit metri kertaa metri kopissa kolmekymmentä vuotta kyttäämässä ohikulkevia ihmismassoja. Voisihan se jossain vaiheessa alkaa vituttaa.

 

IMG_1768-normal.jpg
Näiden juustosarvien leipomisen mahdollisti toisen lähikaupan Miran torin mukava(mpi) henkilökunta. Osasin pyytää hiivaa ilman ääntelyjä tai pantomiimiä!