Location: Risma

Eilen särki päätä ihan jumalattomasti. Niin kuin joku olisi repinyt takaraivoa irti niskan kautta. Kaipasin lievittävää niskalaukausta, mutta kämppis tarjoilikin virkistävän iltakävelyn. Käytiin Sennaya Ploshchadilla. Täällä on kuulkaa ostoskeskuksissa täysi tivoli päällä vielä yhdeksän aikaan illalla. Kai sekin on joku aika shoppailla!

Rakennusalan ammattilaisena minua tietysti kiinnostaa talot ja niiden kunnostus. Kuulin, että täällä ei harrasteta julkisivujen pesua, vaan likaiset seinät yksinkertaisesti maalataan peittoon parhaimmillaan muutaman kuukauden välein. Työturvallisuuskaan ei taida olla täällä kovassa huudossa muutamien havainnoimieni telinehommien perusteella.

Minusta on tullut vähän mukavuudenhaluinen. Olen rutinoitunut, enkä kovin hanakasti haasta itseäni uusiin ja outoihin tilanteisiin. Siitä syystä päätin ruokailla tänään yksin ulkona. Pizzeriasta ei löytynyt ruokalistaa englanniksi, mutta myyjäpojalta kieli taittui (yllättävän?) hyvin. Loputkin ongelmat ratkaistiin, kun hän kaivoi kännykän taskustaan ja sanoi: 'Google translator!' Lopuksi hän kysyi minulta, haluanko kokikseni lämpimänä vai kylmänä. Wooot??

Pienen seikkailuni päätteeksi kävin hakemassa Prismasta salmiakkia. Juustohyllyllä Oltermanneja mittaillessani minusta alkoi tuntua jotenkin liian kotoisalta. Tajusin, että ämyreissä lauloi J.Karjalainen (Darja-tädille terveinen!). Siinähän ne loppuostokset sujui sutjakasti Tähtilamppua hoilatessa.

Kotimatkalla ajoi ohi poliisisaattueessa kaksi tummaa autoa. Liekö ollut tämä kaveri kyydissä? Siis ei tuo koira, vaan tuo vasemman puoleinen.

t28iuvi-normal.jpg