Location: Heprea

Venäläisiä ei tunnu paljon hetkauttavan, tajuaako vastapuoli, mitä hänelle sanoo. Yksipuolinen keskustelu on ihan ok. Tänä aamuna kadunlakaisija tuli selittämään jotain kadonneista muovipusseista. Luulin näyttäväni siltä, etten tajua mitään. Mutta rouva vaan puhui ja katsoi minua. Ehkä näytin hänen silmäänsä syylliseltä..?

Lueskelin tänään Helsingin Sanomia ja mietin jälleen kerran sitä, kuinka hyvin asiat Suomessa ovat. Jos valtakunnan suurin sanomalehti uutisoi siitä, että lapsilta on rajattu pääsy johonkin OSAAN ravintolasta ja onko joku pahoittanut tapahtuneesta mielensä tai pitäisikö kenties pahoittaa, ei maassa varmaankaan ole mitään vakavan luokan ongelmia. Täällä rajan takana ollessa sitä oikeasti tajuaa, mitä kaikkea hyvää meidän maassamme on:
1. Puhdas vesi. HANASTA voi ottaa vettä JUODAKSEEN. Suihkussa käynnin jälkeen tuntee itsensä puhtaaksi (pyyhe ei ole toisen kuivautumiskerran jälkeen aromiltaan ja tuntemukseltaan kuin sitä olisi käyttänyt kolme henkeä viikon metsäleirillä).
2. Mielipiteenvapaus. Oman mielipiteen uskaltaa ilmaista vapaasti ja esimerkiksi virkamiesten toimiin saa suhtautua kriittisesti. Ei ole olemassa ketään-joka-jääköön-nimeämättä.
3. Heikkouden näyttäminen. Ei tarvitse olla paras kaikessa ja jaksaa loputtomasti.
4. Puhdas ilma ja luonto. Tätä pidetään kliseenä, mutta ei sitä oikeasti monikaan suomalainen osaa arvostaa.
5. Hiljaisuus. Suomessa ei ole niin isoa kaupunkia, etteikö siellä pääsisi pakoon meteliä. Pohdin tänään esimerkiksi oppilaiden melukuormitusta päivässä (liikenteen melu koulumatkalla, luokkahäly, välitunti kaikuvalla ja ahtaalla sisäpihalla). Onneksi minulla on tuo suomalainen kämppis<3 niin me voidaan joskus iltaisin olla hiljaa.

 

IMG_1805-normal.jpg
After work sushi oli hyvää ja sitä oli riittävästi jopa niin että siitä saatoi heitellä osan lattialle. Ravintola oli nimeltään Dve Palochki. Voin suositella ravintolaa kaikille, jotka tykkäävät mukavasta henkilökunnasta, hyvästä ruuasta ja vessassa käynnistä yhdessä kaverin kanssa.